FANDOM


Velkommen til min Wiki. Jeg har sådan gået og savnet en dansk Harry Potter Wikipedia, så her er den endelig! Du er mere end velkommen til at skrive på og/eller rette i det som er skrevet. Det eneste krav er sådan set bare at hvis du retter i det som er skrevet, så vær sød at skrive en forklaring på hvad du har ændret og hvorfor - med mindre at du bare har tilføjet/fjernet et punktum eller lignende.

Rigtig god fornøjelse!

--Marylien 20:05, November 10, 2009 (UTC)

OBS: Vi Byggger, Så Undskyld Al Rodet... Der Vil Blive Rettet Op På Det Hurtigst Muligt. ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Personer

Kategorierne:

  • Naboerne På Ligustervænget
  • Elever På Hogwarts

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Naboerne På Ligustervænget

Arabella Figg Tosset gammel kattedame Hun viser sig dog at være fuser og have til opgave at beskytte Harry.


Gordon Medlem af Dudleys slæng


Malcolm Medlem af Dudleys slæng


Piers Medlem af Dudleys slæng

Elever/Lærere På Hogwarts

Cedric Diggory Han er Hufflepuff-elev, to årgange over Harry I 4'eren skal 3 skoler dyste i trekampstuneringen, men af en eller anden grund bliver der valgt 2 fra hogwarts. Cedric og Harry. i turningen møder de to drenge desværre Lord Voldemort og Cedric bliver dræbt. Alice Longbottom Tidligere medlem af Fønixordenen, og Nevilles mor Hun blev pint til sindsyge af Bellatrix Lestrange, og har siden Neville var helt lille, boet på Sankt Mungos sammen med sin mand. Når Neville besøger dem, giver Alice ham et stykke slik papir, i den tro at det er en god og værdifuld gave.


Cho Chang En Ravenclaw-elev, som Harry er ret lun på i 4'eren Hun er kæreste med Cedric Digerory, og bliver meget ked af det, da han dør. Hende og Harry er også lidt kærester på et tidspunkt.


Draco Malfoy Narcissa og Lucius' søn, og Harrys ærkefjende. Draco er på nakken af Hermione fordi hun er mugglerfødt. Han er også på nakken Af Harry, Ron og Neville Longbottom, og et par andre folk som han ikke kan lide. Han er Slytheriner, og kan ikke lide folk som ikke er det. Draco har sine to "bodyguards", Crabbe og Goyle. Pigen Pansy Parkingson, hænger også på ham hele tiden. Dracos forældre forventer at han bliver dødsgardist, men Draco er meget bange for Lord Voldemort. Dog, bliver Draco dødsgardist alligevel. Men få nu ikke ondt af Draco! Han er en væmmelig karl.


Fred Weasley Fred er tvillingebror til George. De er cirka to-tre år ældre end Harry. De to tvillinger er skolens bøller, og på Harrys femte år dropper de skolen, og åbner deres egen spøg og skæmt-butik, der hedder Weasleys Trick Og Fiduser. Desværre dør Fred, da en af dødsgardisterne rammer ham med dræberforbandelsen, Avadra Kedavra.


George Weasley Fred's tvillingebror. De to tvillinger er næsten fuldstændig ens! De finder altid på skøre - og tit lidt farlige og forbudte ting. George mister sit ene øre under en kamp med en dødsgardist. Det er sort magi, så øret kan ikke heales.


Ginevra Weasley Rons lillesøster. Hun bliver altid bare kaldt Ginny. Den eneste som kalder hende Ginevra, er hendes tante Muriel. Harry var kæreste med Ginny en årgang, men han var bange for at Lord Voldemort ville gå efter Ginny hvis han ville have fat i Harry. Derfor var Harry nød til at slå op med hende.


Gregory Goyle Dracos anden "bodyguard". Han er også stor og bredskuldret, og en endnu større ædedolk end Crabbe.


Harry James Potter Harry er på kollegiet Griffindor, og det er ham hele Harry Potter-serien handler om. Han er halvblods. Harry Blev forældreløs som helt spæd, da hans forældre blev dræbt. Siden har han boet hos sin tante, onkel og fætter. Og de har ikke været de allerbedste værger, hvis man kan sige det sådan. Harry bruger for det meste ikke sit mellemnavn.


Hermione Granger Harrys ven fra Hogwarts. Hermione er klassens kloge-Åge. Hun er mugglerfødt, og derfor er Draco Malfoy særlig led ved hende, og kalder hende noget som er meget, MEGET grimt at sige i troldmandsverdenen, nemlig mudderblod. Hermione kan være ret stædig, og lidt skrap, men hun er sød og klog, og en god ven.


Lavender Brown Hufflepuffpige, på samme årgang som Harry I Harry Potter nr. 6 bliver Ron og Lavender kærester - Med stort K!


Percy Weasley Det ældste, hjemmeboende Weasleysøn. Han er noget af en Kloge-Åge. Han hader sine brødre, fordi de larmer så meget. Percy og Hr. Weasley bliver uvenner, så de snakker ikke sammen i en evighed.


Pansy Parkingson En grim, bumset pige fra Slytherin. Hun er kæreste med Draco, og hænger hele tiden på ham.


Ronald Bilius Weasley Harry bedste ven fra Hogwarts. De fleste kalder ham bare Ron. Men når hans mor er vred på ham, så kalder hun ham Ronald. Ron er vokset op i en kæmpe familie, med fætre og kusiner, onkler og tanter, alle vejne. Hans familie har ikke så mange penge, så han har arvet alting fra sine ældre brødre. Han er fuldblodstroldmand.


Andromeda Tonks Ted's kone og Tonks' mor. Andromeda har to søstre. Bellatrix Lestrange og Narcissa Malfoy. Andromeda kan ikke fordrage sine søstre, og de kan ikke fordrage hende. det er fordi at Andromeda ikke kan fordrage mørkmagi, og Narcissa og Bellatrix er dødsgardister. Første gang Harry ser Andromeda, bliver han helt forskrækket fordi Andromeda ligner Belltrix SÅ meget!


Vincent Crabbe Dracos ene "bodyguard" En stor bredskuldret ædedolk, med en far som er dødsgardist.


Arthur Weasley Familien Weasleys eneste forsørger. Arthur arbejder i den kedeligste afdeling i Ministreret For Magi, nemlig Afdelingen For Misbrug Af Mugglergenstande. Han er meget intresseret i Harry, og udspørger ham tit om hvordan muggler ting, såsom en gummiand og en cykel, fungerer.


Bellatrix Lestrange Andromeda og Narcissas søster, og Sirius Blacks kusine. Bellatrix er en meget, meget ond dødsgardist, som står Lord Voldemort meget nær. Hun dræbte Sirius Black, som ellers var hendes fætter. Bellatrix har pint hunredvis af troldmænd. Hun pinte Neville Longbottoms forældre til de blev sindsyge.


Bill Weasley Bill, den ældste. Han arbejder også i udelandet. Bill arbejder for troldmandsbanken, Gringotts. Han har langt hår, og han bruger to hugtænder som øreringe. Bill bliver, under en kamp, bidt af den frygtingydende vareulv, Fenris Gråryg. Bill bliver heldigvis ikke selv til en vareulv, men han foretræk, fra den dag af, at spise råt kød.


Charlie Weasley Charlie er den næstældste. og er flyttet hjemmefra. Han arbejder med drager, og har defor en masse ar og forbrændingssår. Han arbejder tit i udelandet (specielt i Albanien), så han kommer ikke så tit hjem og besøger sin familie. Kun ved særlige begivenheder.Dudley Dursley Vernon og Petunias meget forkælede søn. Han er utrolig tyk, og han må på et tidspunkt på en særlig diæt, for at tabe sig. Dette har Dudleys skole, Smelthings, bedt om, da han er så tyk at han er vokset ud af skolens største skoleuniform. Dudley kan desværre ikke overholde diæten, for han smugler wienerbrød ind på sit værelse. Han er på nakken af Harry, og da de bliver større (omkring 16-17 år) mobber Dudley og hans bande, Harry.


Fleur DeLacure Bill Weasleys kone, og studerende på troldmandsskolen Beauxbatons hun er blond og har fransk accent.


Frank Longbottom Gammelt medlem af Fønixordenen, og nevilles far Han blev pint til sindsyge af Lestrange, og bor på Sankt Mungos sammen med sin kone.


James Potter Harrys far, og Lillys mand. Han er fuldblods, og blev dræbt sammen med Lilly. I sin tid på Hogwarts var han også på Griffindor, ligesom sin søn. Han og Lilly var desuden med i Fønixordenen.


Kingo Sjækelbolt højt æret medlem af fønixordenen, og Auror i Ministeriet for Magi høj, sort mand med ring i det ene øre. Meget, Meget respekteret af, ja, alle.


Lucius Malfoy Lucius er gift med Narcissa og de har sønnen Draco. han er ret væmmelig. Lucius er en meget, meget tro dødsgardist. Men i modsætning til sin kone, betragter Lucius sig selv som en der står næsten ligeså højt som Lord Voldemort.


Lilly Potter Harrys mor, og James' kone. Hende og hendes mand døde i deres hjem, da den onde troldmand Lord Voldemort brugte dræbeforbandelsen Avadra Kedavra, mod dem begge. Lilly var mugglerfødt. Hun havde en søster (Petunia Dursley) som blev meget Jaloux da Lilly fik brev fra Hogwarts.


Marge Dursley Onkel Vernons søster Hun er jo ikke Harry rigtige tante, men Petunia og Vernon har altid tvunget ham til at kalde hende tante. Hun er en ligeså kraftig dame som Vernon som bor ude på landet, hvor hun har en stor hundefarm. Men når hun kommer og besøger sin bror på Ligustervænget har hun kun sin yndlingshund, Ripper, med.

Molly Weasley Molly er hele familiens mor. Hun er hjemmegående, og bruger al sin tid på at lave mad, gøre rent og holde øje med Ron, Ginny, Fred, George og Arthur.


Mundungus Fletcher også kaldet Dunst. Medlem af Fønixordenen ufattelig klodset, og for øvrigt små forbryder. han går og stjæler lidt hist og her.


Narcissa Malfoy Den tredje af de tre søstre. Hun har en søn ved navn Draco Malfoy, og en mand ved navn Lucius Malfoy. Narcissa har langt blond, næsten hvidt, hår. Hun er dødsgardist, men, ligesom mange af de andre dødsgardister er hun tro mod Lord Voldemort, men frygter ham samtidig.


Nymphadora Tonks Nymphadora er Ted og Andromeda Tonks' eneste datter Hun kan ikke fordrage at folk kalder hende, hendes fornavn, så alle kalder hende bare Tonks. Tonks er metamorphmagiker, så hun kan ændre udseende når det passer hende.


Petunia Dursley Søster til Lilly, og Onkel Vernons kone. Hun elsker at stå og udspionere naboen, ved at kigge over hækkene. Derfor er det meget praktisk for hende at hun har sådan en lang hals. Hun har altid været ret jaloux på sin søster, fordi Lilly kom ind på Hogwarts, men Tante Petunia viste aldrig selv tegn på magiske evner. Faktisk blev hun så jaloux, at hun skrev til Dumbledore, og spurgte om hun ikke kunne blive optaget på Hogwarts. Dette måtte Dumbledore desværre afslå, fordi hun netop ikke var magiker.


Sirius Black Harrys gudfar, og Bellatrix' fætter. Han sad i Troldmandsfængslet Azkaban i 12 år. Han er fuldblods, men stak af hjemmefra som 16-årig, fordi han var træt af sin familie og al den snak om rent blod. Han døde fordi hans kusine, Bellatrix Lestrange, dræbte ham.


Ted Tonks Tonks' far. En venlig og lidt buttet mand. Sådan en rigtig "morfar-type".


Vernon Dursley Harrys onkel, og ægtefælle til Lillys søster. Han og hans kone har taget sig af Harry, fra hans forældre død. En morgen lå Harry bare på familiens dørtrin. Onkel Vernon er ikke synderligt begejstret over at have Harry boende, derfor gør han en dyd ud af at gøre livet surt for Harry.


Victor Krum Meget kendt quiditch-spiller og elev på troldmandsakademiet Durmstrang Krum spiller for Bulgarien, han er deres stjernespiller! Han bliver ret vild med Hermione og Ron er mega jaloux på ham, af flere grunde. - det er jo i princippet forståeligt nok.

Besværgelser & Fobandelser

Accio En meget enkel besværgelse. Den hidkalder ting hvis du ved hvor tingen som du vil hidkalde, ligger, så skal du bare sige "Accio (fx) kost!" og så kommer kosten flyvende. Og hvis tingen er inden for synsvidde, så skal du bare pege på tingen og blot sige "Accio".


Avada Kedavra En af De Tre Utilgivelige Forbandelser. Folk dør lige på stedet og der er ingen tegn på vold eller noget på offeret. hvis du bruger den ryger du direkte i troldmandsfængslet Azkaban.


Aqua Eructo får strømme af vand til at strømme ud af ham/hende som kastede besværgelsens tryllestav.


Bombardio er en eksplosionsbesværgelse. Vær forsigtig!


Dolorosoforbandelsen En af De Tre Utilgivelige Forbandelser. Dette er toturforbandelsen


Expectro Patronum En meget avanceret besværgelse. Den fordriver demntorer.


Expelliarmus afvæbningsbesværgelsen. Den får offerets tryllestav til at springe ud af hånden på vedkommende og flyve over og lande i den der kastede besværgelsens hånd.


Hæmmer Den får modstanderens bevægelser til at blive gjort i slowmotion i et lille stykke tid.


Lammer Den lammer ganske enkelt bare folk


Mobile Modbesværgelsen til Lammer.


Nox Modbesværgelsen til Lumos


Ocolus Riparo Pudser ens briller.


Paralysicus Totalum Denne besværgelse gør folk helt stive og kolde, så de ikke kan røre sig eller sige noget.


Reparo får knuste ting til at hele igen, og kan ryde op efter dig.


Steder

Astronomitårnet Hogwarts har 4 tårne. Astronomitårnet er det højeste.


Azkaban Det frygtelige troldmandsfængsel. Det er en stor bygning som ligger ude på en lille, øde ø, langt, langt væk i ingen-mands-land. Azkaban bliver bevogtet af de frygtelige sjæle-sugende væsener, dementorer


Den Forbudte Skov Den store skov som ligger ved Hogwarts. Der er adgang forbudt for alle elever, men hvis du har lavet unoder bliver du af og til straffet ved at komme ud i skoven sammen med Hagrid


Godricdalen En troldmandslandsby, faktisk var det der Harry blev født og det var der hans forældre omkom. Landsbyen er opkaldt efter Godrig Griffindor, en af Hogwarts fire grunlæggere.


Griffindors opholdsstue Et sted som kun Griffindor-elever har adgang til. Det er en stor stue fyldt med lænestole, sofaarrangementer og en dejlig pejs. Man kan kun komme ind gennem et hul som er godt skjult bag et portræt af en fed dame, hun er ligesom en dør, men svinger kun op hvis du har kodeordet.


Hagrids Hytte En lille bitte hytte, ja nærmest et skur. Der bor Hagrid. hytten ligger lige ved udkanten af den Forbudte Skov.


Hogsmeade En lille troldmandslandsby som ikke ligger langt fra hogwarts. Der ligger mange små fine caféer og butikker. Når man er på 3. årgang på hogwarts, får man adgang til landsbyen.


Hogwarts Et stort slot hvor unge troldmænd og hekse bliver oplært. det er selvfølgelig helt usynligt fo mugglere, og andre uvedkommende.


Hospitalsfløjen Hogwarts' sted, hvor du kommer hen hvis du er syg eller er kommet til skade. stedet bliver styret af Madame Pompfrey, en dygtig sygeplejeske som er i stand til at heale næsten alt!


Hovedkvarteret Fønixordenens hovedkvarter. Adressen er Grumsted plads nr.12. den ligger ved siden af en masse muggler-huse, og den kommer kun til syne hvis man slår i jorden på en bestemt måde. Mugglerne i de nærliggende huse undrer sig over hvorfor husnumrene er 10, 11, 13.


Ligustervænget 4 Surrey, London England. Familien Dursleys store paracelhus. Det ligger i et meget fint og snobbet kvarter.


Ministeret For Magi Den kæmpe store bygning, med hemmelige indgange så mugglere ikke kan komme ind, huser alle ministrene med mere. Rons far arbejder der blandt andet.


Muslingehytten Bill og Fleurs lille hytte, som ligger ved klitterne. Harry besøger den én enkelt gang i løbet af bøgerne.


Pulterkammeret under trappen Et lille, bitte, mikroskopisk pulter kammer. Det tjener som Harry værelse, indtil han knap kan være derinde.


Søen En sø der ligger på Hogwarts udendørsarealer. I søen bor der en kæmpeblæksprutte.


Vindelhuset Familien Weasleys store, pilskæve villa. Den er så skæv at den sandsynligvis kun står oprejst ved hjælp af magi.


Magisk Ordbog

De tre utilgivelige forbandelser Avada Kedavra, dræberforbandelsen. Doloroso, torturforbandelsen. Og Imperius, forbandelsen der gør at du kan styre offeret totalt. Hvis du bruger en af disse forbandelser, så ryger du direkte til Azkaban.


Dødsregalierne Tre genstande: Oldstaven - en uovervindelig tryllestav, Genopstandelsestenen - En sten som kan vække de døde til live, og usynlighedskappen.


Horcrux Man kan splitte sin sjæl ad og lægge lidt af den i en hver givet genstand. Så hvis man dør, lever man stadig fordi det kun er den del af sjælen som var i ens krop, der dør. Jo flere horcruxer du laver, des svagere bliver du. Det er dog mørk magi, og er meget, meget dumt og farligt at gøre. Lord Voldemort har syv horcruxer.


Metamorphmagus Det gør at man kan ændre udseende når man vil. Det er medfødt, så man kan altså ikke blive oplært til det. Men du kan selvfølgelig altid bruge magi til det, men det er sværere.


Mudderblod Et meget grimt ord for en mugglerfødt.


Muggler En ikke-magisk person, dvs. en person ligesom dig og mig.


Muggler-født En person som er barn af to mugglere, men alligevel har magiske evner.

Magiske Væsener

Dugbog Kæmpestore krybdyr, med udsædvanlig store tænder.


Enhjørning De er præcis ligesom i eventyrene. Hvide med horn i panden. Deres blod er sølv, og hvis du drikker det, så kan du leve i meget lang tid, men i det øjeblik blodet rør dine læber, vil du kun leve et halvt og forbandet liv.


Husalf Små dværgvæsener med store øre. Hvis man fanger en, skal den tjene som ens slave, indtil man giver den et stykke tøj (når de er slaver klæder de sig i mærkelige ting som pudebetræk og gamle viskestykker.) En husalf gennemfører ALTID dine ordrer, hvis du er dens herre. Hvis den ikke kan gøre hvad du beder om, så straffer den sig selv, ved at slå sig selv eller hvad den nu ellers kan finde på.


Ildsalamander Kæmpestore salamandere, rødglødende og med store flammer stående op fra ryggen. på ingen måder særlig rare.


Kentaur Mænd med hestekrop, men halsen er en nøgen mandeoverkrop, og de har også menneskehoved. Kentaurer skyder altid med bue og pil, og de har også lidt temperament, hvis man altså ikke har gjort sig venner med dem.


Mandragon Også kendt som Mandraker. væmmelige planter som ligner babyer, hvis man hiver dem op må man have kraftige ørevarmere på, da de græder/skriger på en måde som godt kan gøre så man besvimer. Tørret og pulveriseret Mandragon har også den virkning at den kan vække forstenede folk til live.


Nisse Små væsener. ikke særlig kønne og i den grad ikke som vi kender dem. Nisser er utrolig kloge men ret gnavne og ikke særlig venlige. De fleste nisser arbejder i troldmandsbanken Gringotts.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.