Fandom

Scratchpad

Geologia

219,607pages on
this wiki
Add New Page
Discuss this page0 Share

Geologia

La Geologia (del grec γη (geo, "terra"), i λóγος (logos, "ciència") és la ciència que estudia la Terra, la seva història i els processos que li han donat forma.

Els geòlegs han establert que l'edat de la Terra és de 4.600 milions d'anys i han determinat que la litosfera de la Terra, que inclou l'escroça, està fragmentada en plaques tectòniques que es mouen o suren sobre un mantell superior (astenosfera). Els geòlegs han pogut localitzar i gestionar els recursos naturals de la Terra, com ara el petroli i el carbó, així com els metalls (ferro, coure i urani entre altres).

L'astrogeologia es refereix a l'aplicació dels principis geològics en l'estudi d'altres planetes, tot i que se solen utilitzar altres termes més especialitzats: selenologia (de la lluna), areologia (de Mart), etc.

El primer a utlitzar el terme geologia va ser Richard de Bury el 1473, que la utilitzava per distingir entre la jurisprudència terrenal i la teològica. Jean-André de Luc fou el primer d'utilitzar el terme amb el seu sentit modern, l'any 1779.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random wikia