Fandom

Scratchpad

Jimpo Veilssi

212,806pages on
this wiki
Add New Page
Add New Page Discuss this page0

Jimmy Donal "Jimpo" Veilssi (englanniksi: Jimmy Donal "Jimbo" Wales) (s. 8. elokuuta 1966[1]) on yhyrysvaltalaanen Intternetti-yrittäjä ja Wikipedian perustaja.

Jimpo Veilssi pani aluulle 1990-luvun puolivälis Intternetti-portaali Bomisin, joka keskittyy erilaasihin populaarikulttuurin ilimiööhin. Bomis rahoottaa toimintaansa muummuas maksullisella aikuusviihtehellä. Veilssi ei enää oo yrityksen toimitusjohtaja.

Nuperia.comin, "vapaan tietosanakirijan", Veilssi pani aluulle maaliskuus 2000 ja palkkas sen päätoimittajaksi Läri Sängerin. Wikipedian Veilssi ja Sängeri alootti 15. tammikuuta 2001. Sen alkuperääsenä tarkootuksena oli kerätä aineistoa Nuperiahan, mutta sivuston kasvaes nopiasti Wikipedia syrijäytti Nuperian. Sängeri teki isoomman osan Wikipedian alakukehitystyöstä ja Veilssi toimi rojektin rahoottajana.

Vuonna 2003 Veilssi pani aluulle voittoa tavoottelemattoman järijestön Vikimeria Vounrationin, jonka kotipaikka on Tampa Loridas, Yhyrysvalloos. Sen tarkootuksena on tukia Wikipediaa ja sen nuorempia sisarhankkeita. Veilssi on säätiön hallituksen puheenjohtaja.

Aiheesta muualla


Cite error: <ref> tags exist, but no <references/> tag was found

Also on Fandom

Random wikia