FANDOM


Joona Korteniemi on netissä aktiivisesti keskusteleva vanhoillislestadiolainen.

Opillisia näkemyksia

"Mielestäni korvakorut tai hiusten värjääminen voivat pahimmillaan kertoa siitä, että maailma vetää turhamaisuuden kautta puoleensa. Samoin kuin seuroissa käymisen väheneminen voi kertoa siitä, että omakohtainen usko Kristukseen on kuivumassa ja Jumalan sana ei enää kiinnosta.

Korvakorujen tai hiusvärin poisjättäminen taas voi parhaimmillaan kertoa kristitylle sopivasta vaatimattomuudesta ja nöyryydestä. Samoin ahkera seuroissa käyminen voi parhaimmillaan kertoa siitä, että Jumalan sana maittaa, koska Kristus asuu sydämessä omakohtaisena Ystävänä ja Vapahtajana.

Toki korvakoruttomuus, hiusvärittömyys ja ahkera seuroissa käyminen samoin kuin vaikkapa ahkera Raamatun lukeminen tai ehtoollisella käyminenkin voivat olla vain ulkokohtaista tapaa. Kristuksen seurakunnan yhteydessä kun on ja tulee aina olemaan myös ulkokullattuja ja teeskentelijöitä. Mutta jos nämä kaikki asiat oikein ymmärretään, niin ne ovat hyviä ja oikeita." [1]


Lähteet

  1. http://www.kotimaa24.fi/blogit/article/?bid=261&id=41160&start=20

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.