Fandom

Scratchpad

Neobpedia:Portugal

219,198pages on
this wiki
Add New Page
Discuss this page0 Share
FlagPortugal

Bandera de Portugal

La Rrepubliqva Portugeça o Portugal, es una rrepubliqva demochratiqva loqvaliçada a l'oest i sut-oest de la Peninsula Iberiqva, al sut-oest d'Europa, i es tamé l'stat més ochsidental del qvontinent. Té frontera terrestre én Spañya per el nort i l'est, i per l'Oçea Atlantich pel sut i l'oest. A mes, Portugal s'esten per diberses iïes de l'Atlantich, qvom les Açores, Madeira i Porto Santo, inchluint les iïes Salbaxes (Ilhas Selvagens).

Un siudadà de Portugal es referit qvom a portuges, pero tamé pot rrebre el nom de lus, (luso) o lusità (lusitano).

El territori portuges a sigut testimoni durant els paçats 3100 añys d'un qvonstant fluchs de sibiliçaçions. Feniçis, seltes, qvartaxineços, rromans, barbars i arabs an deiçat sa empremta. Durant els segles XV i XVII Portugal esdebenige una potensia eqvonomiqva, politica i qvultural. Els territoris d'ultramar i les qvolonies s'estengeren per tot el planeta.

El nom de Portugal deriba del nom rromà Portus Cale, una barrexa de grech i ïati qve sichnifiqva "Port bonich".

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random wikia