FANDOM


FlagPortugal

Bandera de Portugal

La Rrepubliqva Portugeça o Portugal, es una rrepubliqva demochratiqva loqvaliçada a l'oest i sut-oest de la Peninsula Iberiqva, al sut-oest d'Europa, i es tamé l'stat més ochsidental del qvontinent. Té frontera terrestre én Spañya per el nort i l'est, i per l'Oçea Atlantich pel sut i l'oest. A mes, Portugal s'esten per diberses iïes de l'Atlantich, qvom les Açores, Madeira i Porto Santo, inchluint les iïes Salbaxes (Ilhas Selvagens).

Un siudadà de Portugal es referit qvom a portuges, pero tamé pot rrebre el nom de lus, (luso) o lusità (lusitano).

El territori portuges a sigut testimoni durant els paçats 3100 añys d'un qvonstant fluchs de sibiliçaçions. Feniçis, seltes, qvartaxineços, rromans, barbars i arabs an deiçat sa empremta. Durant els segles XV i XVII Portugal esdebenige una potensia eqvonomiqva, politica i qvultural. Els territoris d'ultramar i les qvolonies s'estengeren per tot el planeta.

El nom de Portugal deriba del nom rromà Portus Cale, una barrexa de grech i ïati qve sichnifiqva "Port bonich".

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.