FANDOM


La Qvomunitat Balensiana (en qvasteïà Comunidad Valenciana) es una qvomunitat autonoma d'Spañya situada n'el st de la Peninsula Iberiqva. Lindant én el mar Mediterrani, stà formada per les probinsies de Alaqvant, Qvasteïo i Balensia.

Limita al nort én Qvataluñya i Arago, al oest én Qvastiïa-La Manxa i Arago, i al sut én la Rrexio de Mursia.

El territori, qve coincidis en sa maxor part én el istorich Rechne de Balensia, a reçibit diberses denominaçions al ïarch del temps: aiçi, a finals del segle XIX se coneiçia com Rexio Balensiana i a partir de la deqvada de 1960 s'a bingut uçant la forma no ofiçial de Pais Balensià. Tamé s'uçen els termes antich Rechne de Balensia i, per abrebiar, Balensia, enqva qv'ste ultim pot ïebar a confuçio én la siutat de Balensia o én la probinsia de Balensia (bexes al respecht'el artiqvul sobre denominaçions de la Qvomunitat Balensiana).

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.