FANDOM


Wikipedian poistoäänestys

Notpron (voi olla myös mm. muodoissa Not Pron tai not pr0n) on nimetty "maailman vaikeimmaksi arvoitukseksi", sen kaikki 139 tasoa on läpäissyt vain 115 ihmistä, mikä on vain noin 0,001% ratkaisua yrittäneistä.

Notpronin kehitti saksalainen David Münnich, joka sai ideansa Notproniin toisesta samankaltaisesta Internet-arvoituksesta nimeltä thisisnotporn. Davidilta meni koko Notpronin tekemiseen tasan vuosi, aloittaen heinäkuussa 2004. Notpron sai heti alkuun huomiota osakseen haasteellisuutensa ja vaihtelevuutensa ansiosta. David on esiintynyt monesti myös televisiossa Notpronin ansiosta.

Notpronissa päästään seuraavalle tasolle yleensä löytämällä yksi tai kaksi avainsanaa vihjeiden avulla. Vihjeitä voi olla piilotettu kuvaan, sivun lähdekoodiin tai taustamusiikkiin. Usein täytyy käsitellä kuvaa tai musiikkia, joskus vastauksen keksii päättelemällä. Vastaus kirjoitetaan yleensä joko osoiteriville tai erityiseen käyttäjätunnus- ja salasanakohtaan.

Termistöä

  • Notpronissa on joitakin enemmän tai vähemmän olennaisia termejä
    • Lähdekoodista löytyy lähes jokaisella tasolla vihjeitä ja lähes yhtä usein lähdekoodi on tason läpäisemisen kannalta ratkaisevan tärkeä.
    • "Easter-egg". Toisinaan osoiteriville yritettäessä kirjoittaa vastausta, joka on väärin voi ilmestyä niin sanottu "easter-egg", eli yllätys, joka voi sisältää vihjeen tai olla vain yllätyksenä ratkaisijalle. Yleensä "easter-egg" tulee kun yrittää liian ilmeistä ratkaisua (esim. kuvassa on auto ja ehdottaa ratkaisusanaksi autoa) tai jos yritys on oikeansuuntainen tai epätäydellinen.
    • Banana Phone on Notpronin tunnetuin "easter-egg". Banana Phone on DavidM:n itse säveltämä kappaleTemplate:Lähde, joka soi yhdessä "easter-eggissä". Sen suosio perustuu laulun sanoihin ja videoon.

Aiheesta muualla

Luokka:Verkkosivustot

he:נוטפרון

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.