FANDOM


Welcome to the Novebiologije mini wiki at Scratchpad!

You can use the box below to create new pages for this mini-wiki. Make sure you type [[Category:Novebiologije]] on the page before you save it to make it part of the Novebiologije wiki (preload can be enabled to automate this task, by clicking this link and saving that page. Afterwards, you may need to purge this page, if you still see this message).


NOVE BIOLOGIJE

Izraz 'nove biologije' sem si izmislil, ker bi rad z enim samim zajel vse tisto, v kar se je molekularna biologija v zadnjih desetih letih razvila, od različnih ~omik do biologije sistemov in sintezne biologije. Na tem vikiju* si predstavljam, da bi nastala zbirka zanimivosti, razlag in razprav s področja novih biologij, ki ne bi bila pretirano vkalupljena - nihče vas na primer ne bo silil, da strani uredite po pravilih, ki veljajo za Wikipedijo.

Za dopisovanje novih strani in spreminjanje vsebin se morate prijaviti, lahko pa mi vsebino pošljete na marko.dolinar[na]fkkt.uni-lj.si in jo bom sam dodal. Vsaj na začetku je uredniška politika taka, če pa se bo izkazala za slabo, pa jo bom spremenil.Sintezna biologija // Biologija sistemov // Novice // Pogovori // Dosežki* Razprava na slovenski Wikipediji je pokazala, da naj bi v slovenščini pisali wiki z dvojnim v. Mislim pa, da za to ni pravega razloga (več); beseda izhaja iz havajskega jezika in jo lahko ustrezno prepišemo s slovenskimi znaki.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.