FANDOM


De bloei van Libertas

Maar nu gaan we het hebben over de overige ontwikkelingen, eigenlijk, de reden waarom deze periode de Gouden Maanden genoemd mag worden.

Economie

Een van de grootste trends in de Libertaanse geschiedenis, was het hebben van een bedrijf. Tijdens de Gouden Maanden was het hartstikke normaal om gewoon 5 bedrijven of meer te hebben. Maar de markt was zeer aantrekkelijk en het was vrij makkelijk (het werd zelfs aangemoedigd) een bedrijf te stichten. Het begon bij kleine bedrijfjes en restaurantjes, zoals Quantas, Burger Queen tot serieuze grootmachten (ook wel: "reuzen") zoals Quality Holding, MenM Corp en de twee mediagroepen, de Pacifix Media Group en de Terra Media Group.

Al deze bedrijven hadden ook plaats nodig. Met de ministers hulp, kregen agrarische bedrijven ook plek in nieuwe aangewezen plattelandsgebieden, zoals Terra Nostra. Maar het oude industriegebied in het zuiden van Wikistad raakte vol, in de Haven was geen plaats meer, en men zocht naar een plek met goede verbindingen en veel ruimte.

De Posta Economica over dit probleem:

voor Posta Economica

left|100px|Posta Economica

Industrie zoekt ruimte (9 juni) - Er is al een ruime week geen ruimte meer voor bedrijven. Veel bedrijven zijn nu van plan om zich buiten Wikistad te vestigen. Het gebied langs de A1 is erg populair, maar dat zal een ramp betekenen voor de Villawijk. Alexandru eq. deelt mee dat hij een groot industriegebied gaat aanleggen ten noorden van onze hoofdstad, waar goede verbindingen zijn met Wikistad en de rest van het land. Het project gaat morgen beginnen. Template:AL
voor Posta Economica

left|100px|Posta Economica

Nieuw industriegebied gepland (10 juni) - Samen met andere ministers heeft de Minister van Economie een industriegebied gepland, ten noordwesten van Victoria. Daar zijn de beste verbindingen, en heeft men het minste overlast, meent de minister. Vanwege zijn grootte, moet het theorethisch een gemeente worden, maar in de praktijk blijft het maar een industrieterrein. Op dit terrein mag geen vervuilende industrie komen, vanwege het nabije Victoria en het natuurpark. Verder wordt er nog een weg aangelegd tussen dit industriegebied, Victoria en Wikistad-Noord waarop men met maar liefst 100 km/u mag rijden. Alexandru eq. spreekt van een wordend succes. Template:AL

Dus het Ministerie van Economie begon op 10 juni aan de aanleg van een industrieterrein, net ten noorden van de hoofdstad en net ten westen van Victoria. Op 16 juni werd dit industrieterrein, genaamd Companies Place, officieel gesticht[1], een hypermodern industriegebied (of commercieel centrum, ligt eraan hoe je het bekijkt) met goede verbindingen van en naar de metropool.

Maar hoe zat de economie exacter in elkaar? Uit onderzoeken[2]


Cite error: <ref> tags exist, but no <references/> tag was found

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.