FANDOM


Maar natuurlijk mogen we de herstichter van Libertas niet vergeten: Robin Libertatis. Hij droeg meer bij aan het technische en administratieve gedeelte. Naast overleg over de status van Civitas Libertas, startte hij discussies over enkele belangrijke kwesties over het wikiland. Bijvoorbeeld over de regeringsvorm van Libertas[1]. Hij creëerde sjablonen, maakte Wikistad- en MediaWiki-pagina's aan of werkte die bij en was een belangrijk deelnemer aan de discussies op Forum:Bestuur. Ook begon hij met het schrijven van de grondwet[2].

Libertas kende haar eerste succesdag en 29 april mag beschouwd worden als het begin van een gouden periode voor Libertas. Maar het belangrijkste moest nog gaan gebeuren..

Libertas is van de grond!

En Libertas bleek toen al een succes te worden. Er volgde nog een succesdag. 30 April was zeg maar het vervolg van 29 april, maar men kwam tot de conclusie dat Libertas eigenlijk het allerbelangrijkste miste: nieuwe gebruikers.

Omdat begin 2007 alle Libertanen oorspronkelijk ook bijdroegen op Wikipedia, ging Dimitri Neyt op zoek naar nieuwe gebruikers - op Wikipedia. Na enkelijke persoonlijke berichten voor goede 'bekenden', zoals Alexandru Latin[3], Martijn van der Putten[4] en Arthur Jefferson[5], wist hij enkele mensen aan te trekken. Ook in zijn woonplaats maakte hij reclame: zo werden begin mei enkele Zelenaars gesignaleerd (Joeri, Ingmar, Fatih, Alexander, etc). Zo werd 1 mei, toevallig Dag van de Arbeid, een bijzondere Libertaanse dag. Het demografische cijfer steeg snel: in minder dan drie maanden tijd, werd de populatie van Wikistad bijna verachtvoudigd[6].

Alexandru over Dimitri's bericht:

Het is eigenlijk wel grappig, want het is eerder een soort van toeval dat ik hier geweest ben, of eigenlijk ben gebleven. Ik had al eens eerder een kijkje genomen op Wikistad[7], maar zonder succes. Toen kreeg ik op 1 mei (ik was op vakantie tot 5 mei) een spam-bericht van Dimitri. Normaal zou ik nooit gekeken hebben, maar omdat ik Dimitri toch aardig kende gaf ik Wikistad nog een kans. En toen.. werd ik verslaafd en ben ik nooit meer gezien op Wikipedia.


De Grote Vijf, voor het eerst samen

Naast de populatie, groeide ook het aantal artikelen erg hard. Binnen twee weken tijd zijn er maar liefst 100 artikelen geschreven (van 50 naar 150[8]). En dit terwijl de wiki eind april minder dan 40 artikelen telde[8]. Op een gegeven moment besloot de president zelfs een oproep te doen om minder artikelen aan te maken en de bestaande artikelen uit te breiden[9]. Deze aanmaakbeperkingen werden genegeerd en eind mei bereikte Libertas zelfs de 200.

Dus Libertas had veel nieuwe inwoners (zie de "lijst van populairste wijken" van 17 mei om een idee te krijgen), waarvan er een paar waren die erbovenuit sprongen. Deze waren net zo goed als iedere


Cite error: <ref> tags exist, but no <references/> tag was found

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.