FANDOM


dag op Wikistad en droegen ongelooflijk veel bij. Dit waren de stichters Robin Libertatis en Dimitri Neyt en de pas geïmmigreerde Ruben Geleyns (28 april), Martijn van der Putten (1 mei) en Alexandru Latin (5 mei).

De laatste twee waren net nieuw. Martijn van der Putten was afkomstig van Wikipedia en besloot zich te bemoeien met de infrastructuur van Libertas. Hij liet sporen aanleggen, stations bouwen en stichtte zelfs een Vervoerswijk[1]. Verder stichtte hij begin mei ook transportbedrijven en een eigen vervoerskrantje, namelijk Le Transporteur. Een van zijn bekendste werkjes is het Spoorboekje, waar menig Libertaan trots op is.

thumb|250px Alexandru kwam ook van Wikipedia en begon meteen na zijn vakantie met bijdragen aan Wikistad. Hij hield zich in het begin meer bezig met de topografie: veel mensen zijn het vergeten, maar Alexandru was de eerste persoon die Libertas op de kaart begon te zetten. Hij maakte eerst kaartjes van wijken en treinstations[2] en daarna werd hij een paar dagen later de eerste persoon die Libertas op de kaart heeft gezet. Zie rechts de eerste kaart van Libertas.

Niemand weet precies wanneer de benaming "De Grote Vijf" is bedacht, en door wie. Menig Libertaan denkt dat de term voor het eerst werd gebruikt op een forum, rond het begin van juni. Maar historici nemen aan dat De Vredesgazet de officiële bedenker is, omdat zij het enige stoffelijke bewijs heeft met daarop de - waarschijnlijk - eerste vermelding van de term De Grote Vijf. Met het artikel van 9 juni[3], mag journalist Dimitri Neyt zich de officiële bedenker van de term De Grote Vijf benoemen.

Na deze grote groei ontstond er een nieuwe tijd in Libertas; de Gouden Maanden. Tijdens deze maanden waren er tientallen bijdragers en groeide het aantal artikelen razendsnel.

Gouden Maanden

En toen waren er de Gouden Maanden. Deze periode, tussen begin mei en midden juni, was een bijzondere periode die veel heeft betekend voor de Libertaanse Republiek. Naast de groeiende populatie, lag de activiteit ongelooflijk hoog en bleef het land zich verder ontwikkelen.

Op naar de stembus

De eerte stap naar politieke stabiliteit is democratische verkiezingen.

Eigenlijk liep men al sinds de zogenaamde herstichting rond met het idee van verkiezingen, maar er waren 1) te weinig mensen en 2).. te weinig mensen. Maar naarmate er meer mensen kwamen, werd het idee steeds realistischer. Uiteindelijk werd er op 1 mei, na de grote immigratiegolf, een officieel voorstel gedaan, door Dimitri Neyt[4]. Dimitri, Ruben en Robin zouden nog een maandje interim-staatsleiders blijven, want 1 juni werd de datum voor de nieuwe verkiezingen[5].

Maand mei, in het teken van de verkiezingen. In het gehele land werd er campagne gevoerd: waaronder door Ruben Geleyns[6] en Dimitri Neyt[7]. Overal waren affiches van Ruben te zien met de tekst "Dus LIBERTAS stem wijs, STEM RUBEN GELEYNS"[6] of posters van Dimitri Neyt[8].


Cite error: <ref> tags exist, but no <references/> tag was found

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.