FANDOM


Een technostarter is de naam die gegeven wordt aan startende bedrijven met een innovatief technisch product of dienst. Dit kan bijvoorbeeld zijn het op de markt brengen van een technische innovatie ontworpen aan een (technische) universiteit.

Technostarters onderscheiden zich van andere startende bedrijven vanwege de hoge investeringen die nodig zijn om het initiatief van de grond te krijgen en de relatief lange tijd die nodig is om het product winstgevend te kunnen vermarkten.

Technostarters komen via diverse instanties in aanmerking voor subsidies of andere aantrekkelijke financiële voorwaarden. Technostarters worden door universiteiten ondersteund door middel van incubators waar startende bedrijven huisvesting en begeleiding kunnen krijgen. Dit verhoogt de succesfactor van deze starters en verlaagt de kans op vroegtijdig faillissement.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.