FANDOM


Poistoäänestyksessä

WT logo

Warre-Team logo

Warre-Team (WT) on helsinkiläinen viisihenkinen ryhmä, joka tunnetaan parhaiten lyhytelokuvastaan WT Movie II – Chase of the Future (2001) ja lukuisista autoiluun liittyneistä tapahtumista pääkaupunkiseudulla vuosina 19982003.

Ryhmän esittämää komiikkaa yhdisti vahva itseironia ja musta huumori. Aiheet rakentuivat pitkälti Wartburgin, Itä-Saksan, ympäristöasioiden, salaliittojen, suhteiden, naisten sekä sovinismin ympärille. Ryhmä tunnusti myös rehellisesti Itä-Saksan autoiluun kohdistuneen nostalgian, joka oli Suomessa tällöin vielä tuntematonta.

Warre-Teamilla oli aktiiviaikoinaan myös virallistettuja hangaroundeja (siivellä eläjiä), jotka olivat olennainen osa fanikulttuuria.

Historiaa

WT movie 2

WT Movie II – Chase of the Future” -juliste

Warre-Team aloitti toiminnan vuonna 1998 Internetissä, julkaisemalla sarjakuvamaisia, humoristisia päiväkirjoja ryhmän toiminnasta ja tapahtumista. Aktiivisimmillaan sivustolla vieraili viikottain kymmeniätuhansia autoilun harrastajia ympäri maailman.

Marraskuussa 1998 WT Movie 1 esitettiin Helsingin Screen Clubilla. Kyseessä oli seitsemän minuutin pituinen musiikkivideo, joka toimi ponnahduslautana tulevalle elokuvalle. Ensimmäistä elokuvaa on esitetty ainoastaan yksityistilaisuuksissa siinä käytetyn lainatun musiikin takia.

Syksyllä 2001, lähes 2,5 vuoden työstön jälkeen, WT Movie II – Chase of the Future sai ensi-iltansa Helsingin Kaivohuoneella monisatahenkisen yleisön edessä. Täysin itsetuotantoisessa lyhytelokuvassa (38 min) ryhmä pelastaa maapallon tulevaisuuden tuholta, käyttäen apunaan muun muassa avaruudessa lentävää Wartburgia. Ryhmän lisäksi näyttelijäkaartiin kuului vuoden 1998 Suomen Neito Maaret Nousiainen (naispääosassa) ja yli 50 sivuosanäyttelijää. Elokuvaa esitettiin myös Helsingin aluetelevisiossa ATV:llä 2001. Lisämateriaalein varustettu DVD julkaistiin 2002. WT Movie II -elokuvan nettiversiota on ladattu ilmaiseksi vuodesta 2004 asti kymmeniätuhansia kertoja.

Ryhmä lopetti virallisen toimintansa syksyllä 2004 Helsinki-areenalla, jossa toiminnan ydin, Wartburg 353w Tourist -auto, romutettiin Monster Jam -autojen toimesta. Tapahtuman (Hot Wheels Monster Truck) alussa Warrelle pidettiin lyhyt muistopuhe tuhansien katsojien edessä. Samaan aikaan kolmatta lyhytelokuvaa kuvattiin, mutta myöhemmin ryhmä yllättäen vetäytyi projektista.

Muu toiminta

2nd edition

Warre-Team-T-paita 2nd edition

Ryhmän musiikkituotantoa on esitetty monella eri nimellä: Innatrip (trip hop), nOOKIE (trance) ja Tohtori Weckström (rap). WT Movie II:n 36 minuuttia pitkä soundtrack on kokonaan ryhmän omaa tuotantoa.

Vuosina 19992005 Internetissä myytäviin oheistuotteisiin kuuluivat DVD, erilaiset T-paidat, lippikset ja colleget. Fanituotteiden erityispiirre oli suuri Itä-Saksan vaakuna, jota ryhmä käytti toistuvasti nostalgiatarkoituksissa. Ryhmä teki yhteistyötä muun muassa autolehti Tuulilasin kanssa 2nd Edition -T-paitojen yhteydessä. WT-tuotteita on myyty myös ulkomaille.

Esiintyminen mediassa

WT jhalli

Jussi Halli esittelee WT:n Wartburg 353w Touristin

Helsingin Aluetelevisio (ATV) ja Warre-Team tekivät useasti yhteistyötä. Ensimmäisen kerran Jussi Halli (tunnettiin kanavalla nimellä ”Kaarle Kimpulainen”) esitteli Wartburgin juontamassaan Autovisio-ohjelmassa vuonna 2001. Ajoneuvos-ohjelman mukana suosikkijuontajan aikaisempi tuotanto on saanut mainittavaa julkisuutta Internetissä. Videopätkä on harvoja ATV:n jäljelle jääneitä tuotantoja ja on ladattavissa WT:n kotisivuilta.

Kesällä 2001 Jussi Halli ja WT yhdistivät uudelleen voimansa, kun kanavan Suomenlinna-specialissa tutustuttiin saaren ajoreitteihin Wartburgilla.

WT Movie II esitettiin ATV:llä 28.10.–1.11.2001 kaikkiaan viitenä iltana viikossa. Muutamia viikkoja ennen esitystä kanavalla pyöri toistuvasti elokuvan trailerit.

Vuonna 2004 WT Movie II osallistui Kettupäiville, mutta ei sijoittunut mitalisijoille.

Ryhmästä ja sen tuotannosta on kirjoitettu artikkeleita mm. Like-uutisissa, Katsossa, Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä ja japanilaisessa Nikkeissä.

Muita mainittavia tv-esiintymisiä on ollut TV1:n Lauantaivekkari marraskuussa 2001. Ohjelmassa keskusteltiin indie-elokuvan tekemisestä ja sen rahoittamisen vaikeudesta.

Aiheesta muualla

Luokka:Suomalaiset lyhytelokuvat Luokka:Autot